Commilitones

 

Maxime Thienpont v. Malaat

Studie: Geneeskunde

Palmares: Scriptor (2017-2018), Cantor (2018-2019)

De persoon waar ik mijn tekstje aan moest opdragen, is zonder twijfel een gouden gast. Deze koene kerel steekt met kop en schouders boven ons allemaal uit en dat bedoel ik letterlijk. Ik heb het natuurlijk over niemand minder dan onze eigenste cantor Malaat.

Malaat en ik leerden elkaar kennen anderhalf jaar geleden op een van onze clubavonden en sindsdien heb ik hem een stuk beter leren kennen,  tijdens clubactiviteiten, maar vooral ook daarbuiten. Hij zet zich altijd volop in voor de club. Zo heeft hij dit jaar de functie van cantor op zich genomen en ik moet zeggen dat, mede door zijn gestalte, deze taak hem echt op het lijf geschreven is. Daarnaast heeft hij ook nog eens een grote rol gespeeld in het organiseren van ons Galabal. En als dat u nog niet heeft overtuigd over de bekwaamheden van deze jongeman, moet u weten dat hij tijdens dit alles nog eens probeert om zijn studies geneeskunde af te ronden.

Malaat, ik hoop dat ik nog vaak met u op terras mag zitten en flesjes rosé mag drinken in het zonnetje. Ik hef mijn glas op u op!

Dixit Blitz

 

Michiel Schoenmaeckers v. Basco

Studie: Geneeskunde

Palmares: Webmaster (2018-2019)

Ik geloof dat het reeds bijna 3 jaar geleden is dat ik samen met Basco op de deur klopte van de schoonste club om te vragen of ze nog een plaatsje hadden. Gelukje voor ons was dat het geval en na een jaar lang afzien en een paar flesjes Tabasco, mocht Michiel verder door het (club)leven gaan als Basco. Mocht u hem ooit op straat tegenkomen, hij luistert ook wel naar de naam ‘Sid’. Basco staat bekend om zijn 4 grote liefdes: gerstenat, Tabasco, Luc Sels en de niet te vergeten kaaskroketten. Met pijn in het hart kan hij die laatste niet meer consumeren sinds zijn beste vriend vermist is en zijn vaste stekje dus nog steeds gesloten is. Het lijkt beter voor de gezondheid, maar volgens mij is het door dit powervoedsel dat hij het afgelopen jaar serieus gegroeid is in gestalte. Het gerstenat daarentegen gaat nog steeds zeer vlot naar binnen.

Na zijn jaar als schacht had Basco grote ambities om de taak van scriptor op hem te nemen, na enkele verslagen waarbij menig mastentopper urineverlies leed van het lachen, moest hij ons helaas verlaten voor het verachtelijke Brussel. Het was een me een eer om de taak van ab actis in zijn naam verder te mogen zetten. Toch staat hij nu terug bij ons als webmaster, om onze naam op het wereldwijde web te verspreiden.

Basco is graag gezien in het clubleven, zij het om zijn dolle fratsen of zijn compilatie van eetfilmpjes. Een jongeman waar je goed mee kan praten en lachen, met het hart op de juiste plaats. Laten we hopen nog vele fijne avonden met hem te mogen beleven. Ik hef het glas op een vriend!

Dixit Malaat

 

Gert-Jan Goossens v. Boni

Studie: informatica

Den Boni, Gertje Goossens, kwam zonder echte kompaan aan op de schachtenwerving van onze club. Al snel wisten we de link met Moeder Mastentop. Hij bedrijft de liefde met de zus van onze pro-senior Barak. Na onze kennismaking werd al snel duidelijk dat deze jonge knaap – die tevens informatica studeert – meer dan alleen een grote glimlach in huis heeft. Hij bewees die avond al dat stevig zuipen ook gevolgen met zich meebrengt en werd dan ook op een roerloze manier aangetroffen voor de deur van ’t Adtje.

Schachten – en misschien ook commilitones – kennen Boni vooral als iemand met een maaginhoud zo groot als de vier magen van een koe. Deze knappe gast kan namelijk zo veel in zijn maag krijgen dat dit op ‘den Bierkoning’ tot ware verstomming leed. Ook hier werd duidelijk dat bij Boni het lichtje soms snel en uit het niets uit kan gaan, waarbij zijn geliefde peter Basco hem naar zijn bedje kan dragen.

Boni is Boni niet zonder een goeie bus ketchup die hij liefst van al gewoon overal op doet. “Alles smaakt toch veel beter met ketchup op?”. Deze bus ketchup heeft hij liefst van het huismerk van de Colruyt, en liefst alles eigenlijk, vandaar zijn clubnaam Boni.

Op nog een hele mooie tijd bij de club van ons hart!

Dixit Bots

 

 

Thomas Jacobs v. Bots

Studie: Toegepaste economische wetenschappen

Na lang twijfelen tussen verschillende clubs besloot Stihl, in het dagdagelijks leven beter bekend als Thomas Jacobs, om samen met zijn beste vrienden tot Moeder Mastentop toe te treden. Zijn 1ste jaar TEW had hij vlekkeloos afgerond en zocht voor meer uitdaging doorheen zijn academiejaar. Hij werd vooral afgeschrikt door de nieuwe schachtentemmer, namelijk August Jacobs (v. Lelleke) zijn neef. Stihl zetten zich hier redelijk snel overheen en kan nu volop genieten van elke clubavond.

Geen enkele feestavond gaat voorbij zonder zijn aanwezigheid, hij moet en zal overal bijzijn (ook al mist hij hierdoor al eens een mondeling examen). Dit probleem lost hij de volgende dag wel meteen weer op. Kateren kan deze man als de beste en dit levert veel mooie foto’s op voor de volgende dag.

Stihl, we hebben al heel veel mooie momenten meegemaakt in de 5 jaar dat we elkaar kennen en hopelijk gaan we er nog veel meer creëren in de komende jaren. Laat ons daar op drinken, schol!

Dixit Käni