Het Praesidium

 

Senior

August Jacobs v. Lelleke

Studie: Burgerlijk Ingenieur

Palmares: Schachtentemmer (2018-2019), Senior (2019-2020)

Vaders ten lande, houd uw dochters binnen. En best uw vrouwen ook want sinds enkele jaren is August één van Leuvens nachtelijke pilaren. Ik kan me mijn eerste ontmoeting met august nog levendig herinneren. Het was destijds in wijlen ‘de Lido’ en na vijf minuten een conversatie trachten te voeren dacht ik: ‘’Waar hebben ze dieje nu weer gevonden, ik versta niks van wat hem zegt’’ Maar eerlijk is eerlijk, wa ne gast!

Deze trotse inwoner van ‘the pope college’ heeft ondertussen mijn hart en dat van de rest van Leuven weten te veroveren. Met zijn brede glimlach en optimisme weet hij iedereen op te beuren en van elke avond een waar genot te maken. Een ambitieuze doorzetter met het hart op de juiste plaats, zo kennen wij bij Moeder Mastentop Lelleke. Ondanks zijn zware studie van burgerlijke ingenieur, weet deze vastberaden toogknaap telkens ruimte te maken voor zijn oh zo geliefde goudgele pretcilinders. Mede daarom heb ik mezelf kandidaat gesteld om de trotse peter van Lelleke te worden! Hij was dan ook vastberaden om zichzelf voor de volle 100% te geven voor de Mastentop en besloot in zijn eerste jaar als commilito op te komen als temmer. Na een zware strijd en enkele messteken in de rug van Dobby wist hij de meeste stemmen te halen en mag hij sindsdien door het leven gaan als temmer van de club. Hij heeft ons al ettelijke malen weten verbazen, maar Ik ben er zeker van dat we het laatste van hem nog niet gezien hebben!

Ik hef bij deze dus het glas op mijn petekind, clubgenoot maar vooral op Lelleke. Één van de mooiste personen die ooit mijn pad gekruist is! Prosit!

Dixit Die$el

 

Vice-senior

Lode Stoffels v. Die$el

Studie: Architectuur

Palmares: Vice-senior (2019-2020)

De eerste keer dat ik Lode in zijn ogen keek, zaten we samen op onze knieën voor het adtje. Vele mensen geloven niet in liefde op het eerste gezicht of die vonk die bij de eerste blik al overslaat. Ik ook niet.

Ik had meer iets van “wat doet da ventje hier?”. Ge moet al wat lef hebben om straight out de vakschool naar Leuven te komen, maar ge moet zeker wat ballen hebben om dan nog in uw eerste week te appliceren bij onze mooie studentenclub. Het heeft dan ook niet lang geduurd voor ons Lodje het voor bekeken hield en zich ging focussen op zijn studies. Na een halfjaar ijverig studeren, stond hij daar het tweede semester weder. Mijn medeschachten en ik moesten even denken vanwaar we dit kereltje eigenlijk kenden. Oh ja dat was dieje dat na de werving op straat heeft liggen slapen.

Lode kon het geen jaar uithouden zonder de club te betreden, als dat niet het prime voorbeeld is van dedication! Hij stond dan ook voor de zware taak om het tweede semester als feut te doorbrengen, terwijl de rest al schacht (lees elite) was. De eerste avonden waren wat onwennig, maar al snel ontpopte Lode zich tot een echte meerwaarde. Niets was te veel voor deze bezige bij. Wanneer de meeste onder ons leven op de centen van de mama en de papa, ging Lode in het weekend al werken en dat liet hij door de week maar al te graag merken. Met al dit geld speelde hij als liefste zijn favoriete show na, Money Talks.

Aan het einde van het jaar stond onze ontgroening op het programma en dit is waar de vriendschap echt begonnen is. Lode die niets van de kennisronde kende en ik die hem maar bleef helpen waardoor we samen op de laatste plaats kwamen te staan. Dit resulteerde in een ontgroening van het dreamteam. Met zen tweetjes de trein op en het avontuur in. Ik kan u niet vertellen wat er daar allemaal gebeurd is, maar het heeft ons letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar gebracht. Na een slapeloze nacht kwamen we als laatste groep eindelijk terug aan in Leuven, de laatste groep was beloofd op een scheerbeurt. Lode, ijdel als hij is, had al lang duidelijk gemaakt dat hij voor zoiets zou stoppen. Dit wist onze temmer natuurlijk ook en wat een scheerbeurt had moeten zijn, werd vervangen door een lekker ontbijtje voor de doorzetters van de nacht.

Na deze korte inleiding moet het wel duidelijk zijn waarom Lode is omgedoopt tot Die$el.

Deze kleine anekdote moet maar 1 ding duidelijk maken. Den Die$el dat is gewoon nen topkerel!

Op nog veel goei babbels bij spijs en drank en hopelijk kan ik dat over 20 jaar nog altijd zeggen!

Dixit Dobby

 

Pro-senior

Ward Revyn v. Donkie

Studie: Toegepaste Economische Wetenschappen

Palmares: Senior (2018-2019), Pro-senior (2019-2020)

Ongeveer 5 jaar geleden kwam Ward als onschuldig klein manneke aan in Leuven om in alle rust en vrede naar zijn lessen te gaan en flink te studeren voor zijn examens. De brave sportman slaagde in zijn eerste jaar met glans, en zocht dus een extra hobby naast studeren en spelen met de perdjes. Nietsvermoedend van wat voor een grootse toekomst er op zijn pad lag, kwam hij eens een kijkje nemen op de schachtenwerving van Moeder Mastentop… En vanaf dan veranderde alles.

Uren beeldmateriaal van deze dolle pony bewijzen dat Ward geen normale kerel bleek te zijn. Als een echt werkpaard bleef hij langer dan iedereen dansen in de stallen van de Oude Markt terwijl hij alles opat wat op zijn pad kwam, zelfs van onderbroeken was hij niet vies. Mede daarom werd deze jonge knaap dan ook  herboren in de club als Donkie. Als verdediger van de ruitersport kunnen we Donkie ook wel omschrijven als ridder van de nacht. Mocht hij ooit afwezig zijn op een clubavond dan zal hij wel ergens in verre oorden op zijn paard aan het racen zijn. Het is daar waar Donkie de lijn trekt, voor niets meer of minder zou hij een avond aan hem voorbij laten lopen.

Het is hij die menig Mastentopper aanspoort om ‘er ene te gaan drinken’ of ‘terrasje doen?’ Als vijfdejaars in de schoonste club op aard kan deze jongeheer zich slechts nog flarden herinneren van zijn schachtenjaar en mag Donkie zich nu tot ancien benoemen. Nooit eerder had hij in het praesidium gezeten, maar Donkie dacht het studentenleven toch te eindingen met een knal en werd zo gekroond als Senior 2018-2019 van onze mooie Moeder Mastentop. Daar waar in het begin nog enkele hun twijfels hadden, heeft Donkie alleen nog maar het tegendeel bewezen. Een bekwame senior die ons elke dinsdagavond weer verrast met een nieuwe activiteit en het nodige gerstenat.Donkie is de man die het gas doen branden kan. Het enthousiasme straalt van zijn gezicht elke dinsdagavond. Het is dan ook hij die het voortouw neemt en als het ware de motor van de Mastentop is.

Ik hef het glas op u Donkie en dat we nog vele schone avonden mogen beleven!

Prosit Senior!!!

Dixit Hodini

 

Quaestor

Julius Daneels v. Blitz

Studie: Handelsingenieur

Palmares: Quaestor (2019-2020)

Blitz is de jongste commilito van onze club maar daarom zeker niet de stilste. Kap 3 à 4 goudgele pretcilinders in hem en hij wordt Leuvens farste ventje. Gelukkig zie ik hem daarna nog altijd even graag doordat we samen schacht zijn geweest. Hij besloot al in zijn eerste jaar Leuven toe te treden in ’s werelds mooiste club wat zeker geen foute keuze was, want nu kan hij heel zijn studentenleven echt genieten. Er is enkel nog wel één ding waar Blitz veel over hoeft te leren vooraleer hij fenomenaal van het Leuvense uitgaansleven kan genieten. Dat zijn natuurlijk Maisjes, éénmaal hij deze technieken onder de knie heeft staat er niks in de weg om van Blitz een legende te maken. Op nog vele pintjes samen te drinken en hopelijk op wa minder ambras door u. Schol!

Dixit Lelleke

 

Schachtentemmer

Bryan Eelen v. Kalzone

Studie: geneeskunde

Palmares: Schachtentemmer (2019-2020)

Bryan Eelen kan bij sommige sportfanaten wel eens een belletje doen rinkelen. Deze niet onknappe mede-schacht is namelijk twee jaar geleden Europees kampioen drieband geworden en zal dit jaar zijn titel proberen te verdedigen. We besloten dit jaar samen om ons bij de Mastentop te voegen en onze carrière als pils liefhebbers verder te zetten.

Grenzen verzetten kan hij als de beste, Bryan durft zeer frequent enkele pinten te veel opdrinken en is er niet vies van om zijn bed onder te pissen, zijn clubnaam heeft hij op deze manier zeker niet gestolen; Assel, wat Duits is voor pissebed. Niet alleen een paar pinten te veel drinken kan hij als de beste, het nieuwe record van bierkoning staat ook al op Assel zijn naam, met 32 pinten op 2,5 uur zal hij nog lang in de geschiedenis van de Mastentop doorgaan als: ‘Ah ja, Assel, das dieje zot da daar toen 32 pinten heeft gezopen’.

Naast zijn carrière als bier liefhebber studeert deze plooibare lange man, nog eens Geneeskunde, pinten drinken kan hij snel en zijn studies hiermee combineren lukt hem ook nog wel. Assel dat we er nog veel gaan drinken, daar wil ik op klinken!

Dixit Mojojojo

 

Scriptor

 

 

Cantor

Daan Daniëls v. Dobby

Studie: Industrieel ingenieur

Palmares: Cantor (2017-2018), Sportführer (2018-2019), Cantor (2019-2020)

Ieder succesverhaal heeft een ‘Dobby’ nodig, J.K. Rowling besefte dit maar al te goed toen ze de gelijknamige, altijd goedgemutste huiself schiep. Natuurlijk was ook de Mastentop hiervan op de hoogte. Toen er 3 jaar geleden plots een koorknaap waarvan iedereen dacht dat hij nog een kids-ID had voor de deur stond, zagen we onze kans rijp. Daan Daniëls zou vanaf dan door het leven gaan als Dobby Daniëls. Nu kan ik met trots melden dat Dobby Daniëls deze naam alle eer heeft aangedaan. De Mastentop met ‘den Dobbs’ op kop heeft gebloeid! Met zijn enthousiasme en zijn zin voor humor staat hij elke dinsdag garant voor sfeer en spektakel. Waar hij vorig jaar met zijn engelen/elfenstem vinnigheid bracht in elke cantus als cantor, leidt hij de mastentop dit jaar op sportief vlak als sportführer. Hierbij beseft hij als geen ander dat een uitgekiemd sportdieet het fundament is van goede prestaties, Dobby legt de klemtoon vooral op hydratatie. Waar het zal eindigen met deze enthousiaste kerel weet niemand maar ik ben ervan overtuigd dat we het laatste nog niet gezien hebben!

Dobbs, ik ben er trots op dat we elke dinsdag samen op stap kunnen, Prosit senior, prosit Dobby!

Dixit Brutus

 

Zedenmeester

Thomas Sannen v. Hodini

Studie: Geneeskunde

Palmares: Vice-senior (2018-2019), Zedenmeester (2019-2020)

Wie lang gekend stond als Thomas Sannen ontkiemde vorig jaar tot Hodini. Na zovele jaren een normaal leven te hebben gehad, kwam er dan toch het besef dat er meer in zat dan dat. Eindelijk kwam naar boven wat er altijd al had ingezeten: een gouden gast met een hart voor het  clubleven en het nachtgebeuren. Niets liever dat deze jongeheer doet dan zijn beentjes op de hitsige beats van de Oude Markt los te zwieren. Niets dat deze Kempenzoon beter doet dan de vrouwtjes te plezieren. Overdag (die ‘s middags pas begint) een succesvolle student geneeskunde, ’s nachts een dappere strijder tot in de vroegste uurtjes.

Vraag hem niet achter een goocheltruc, want die zal je niet te zien krijgen, maar met zijn mondvaardigheid deed hij tijdens zijn schachtenjaar menigmaal een strafke verdwijnen naar de ‘weg-is-weg’. Mondvaardigheid, een kwaliteit die binnen de Mastentop sterk gewaardeerd wordt, deed hem tijdens de kiescantus vorig jaar meteen de vice-senior plek innemen. Van schacht tot vice-senior is een grote sprong die enorm veel ambitie laat uitschijnen. Een bekwamer persoon voor deze functie ken ik dan ook niet.

In een jaar tijd groeide Hodini van een doodgewone jongen uit tot een vaste waarde binnen de Mastentop. Hodini heeft het laatste nog niet gezien van Moeder Mastentop, maar veel meer nog heeft de club het laatste van Hodini nog niet gezien. Ik hef het glas hoog op deze top kerel en bovenal een geweldige vriend.

Dixit Garnaal

 

 

Sportführer

Cédric Sollie v. Mojojojo

Studie: Toegepaste economische wetenschappen

Palmares: Sportführer (2019-2020)

Hier ziet u Cédric, een uniek schepsel in het ras der Mojojojo’s. Na een eerste jaar TEW kreeg hij door dat het studentenleven niet enkel draait om leren en drinken. Om de drievuldigheid te volmaken ontbreekt er natuurlijk kameraadschap. Dit leidde tot de geboorte van een jonge hoopvolle Mastentopper genaamd Mojojojo!

Het kan zijn dat de naam u verwart. Mojo-jojo, voor de vrienden Mojo, is zeker geen superschurk eerder het tegengestelde. De behaardheid ligt eerder wel in de lijn van het aapje. Dit is natuurlijk te verklaren door zijn grote sexappeal waarmee hij de vrouwtjes tevreden houdt. Met zijn kookkunsten zal dat namelijk niet lukken! Zonder pan op kot jojoot hij van klasse restaurants naar opwarmmaaltijden.

Het jojo-effect is hem niet onbekend, echter heeft hij er zijn eigen definitie aan gegeven. Dit laat hij dan wel eens merken in zijn nachtelijke parades. Soms hangt een jojo nu eenmaal hoog, de andere keer laag. Al vanaf de eerste keer dat ik hem zag probeerde hij zich te profileren en al nu en dan lukte dit beter dan anders. Nog geen jaar gehad en toch al een boek vol avonturen. Dit is zeker nog niet het laatste hoofdstuk!

Cédric is een bovenste beste kerel, apetrots dat jij mijn medeschacht bent! Prosit Mojojojo!

Dixit Boni

 

Webmaster

Daan Segers v. Käni

Studie: Toegepaste economische wetenschappen

Palmares: Webmaster (2019-2020)

Na al een jaartje samen te hebben geproefd van het Leuvense nachtleven besloten we ons te vervoegen bij ‘Moeder Mastentop’ om te bewijzen dat we waardige kempenzonen zijn. Deze keuze tilde zijn alcoholprobleem tot een hoger niveau om uiteindelijk te eindigen met geelzucht waarbij hij dezelfde kleur zal hebben als die felbegeerde bokken die hij naar binnen kapt als hij de sluis van zijn keelgat openzet.

Zoals een echte boemelaar het betaamt is er voor deze TEW’er geen tijd om te studeren tijdens zijn weken in Leuven, voornamelijk is hij bezig met kateren. Hiermee weet deze jongeman makkelijk een 40-uren week te vullen. Mocht hij hiervoor betaald worden had hij zijn studie al lang links laten liggen.

Bij een doop die ons bloed, zweet en tranen heeft gekost wist deze knaap zijn allerliefste medeschacht (ikzelf dus) zonder pardon de trap af te sturen op Antwerpen-Centraal, waarbij hij zich waarschijnlijk moest inhouden om niet te beginnen marcheren op ‘Erika’. Hier kwam dus zijn ware aard naar boven, niet zo verwonderlijk als je kijkt naar zijn Arisch uiterlijk. Samen met de gelijkenissen van Barbies partner Ken, werd Daan gedoopt tot Kän.

Dat we samen nog vele zatte (club)avonden mee mogen maken!

Dixit Kalzone