Het Praesidium

Senior

Julius Daneels v. Blitz

Studie: Handelsingenieur

Palmares: Quaestor (2019-2020), Senior (2020-2021)

Blitz is de jongste commilito van onze club maar daarom zeker niet de stilste. Kap 3 à 4 goudgele pretcilinders in hem en hij wordt Leuvens farste ventje. Gelukkig zie ik hem daarna nog altijd even graag doordat we samen schacht zijn geweest. Hij besloot al in zijn eerste jaar Leuven toe te treden in ’s werelds mooiste club wat zeker geen foute keuze was, want nu kan hij heel zijn studentenleven echt genieten. Er is enkel nog wel één ding waar Blitz veel over hoeft te leren vooraleer hij fenomenaal van het Leuvense uitgaansleven kan genieten. Dat zijn natuurlijk Maisjes, éénmaal hij deze technieken onder de knie heeft staat er niks in de weg om van Blitz een legende te maken. Op nog vele pintjes samen te drinken en hopelijk op wa minder ambras door u. Schol!

Dixit Lelleke

Vice-Senior

Bryan Eelen v. Kalzone

Studie: Geneeskunde

Palmares: Schachtentemmer (2019-2020), Vice-Senior (2020-2021)

Bryan Eelen kan bij sommige sportfanaten wel eens een belletje doen rinkelen. Deze niet onknappe mede-schacht is namelijk twee jaar geleden Europees kampioen drieband geworden en zal dit jaar zijn titel proberen te verdedigen. We besloten dit jaar samen om ons bij de Mastentop te voegen en onze carrière als pils liefhebbers verder te zetten.

Grenzen verzetten kan hij als de beste, Bryan durft zeer frequent enkele pinten te veel opdrinken en is er niet vies van om zijn bed onder te pissen, zijn clubnaam heeft hij op deze manier zeker niet gestolen; Assel, wat Duits is voor pissebed. Niet alleen een paar pinten te veel drinken kan hij als de beste, het nieuwe record van bierkoning staat ook al op Assel zijn naam, met 32 pinten op 2,5 uur zal hij nog lang in de geschiedenis van de Mastentop doorgaan als: ‘Ah ja, Assel, das dieje zot da daar toen 32 pinten heeft gezopen’.

Naast zijn carrière als bier liefhebber studeert deze plooibare lange man, nog eens Geneeskunde, pinten drinken kan hij snel en zijn studies hiermee combineren lukt hem ook nog wel. Assel dat we er nog veel gaan drinken, daar wil ik op klinken!

Dixit Mojojojo

Pro-senior

August Jacobs v. Lelleke

Studie: Burgerlijk Ingenieur

Palmares: Schachtentemmer (2018-2019), Senior (2019-2020), Pro-senior (2020-2021)

Vaders ten lande, houd uw dochters binnen. En best uw vrouwen ook want sinds enkele jaren is August één van Leuvens nachtelijke pilaren. Ik kan me mijn eerste ontmoeting met august nog levendig herinneren. Het was destijds in wijlen ‘de Lido’ en na vijf minuten een conversatie trachten te voeren dacht ik: ‘’Waar hebben ze dieje nu weer gevonden, ik versta niks van wat hem zegt’’ Maar eerlijk is eerlijk, wa ne gast!

Deze trotse inwoner van ‘the pope college’ heeft ondertussen mijn hart en dat van de rest van Leuven weten te veroveren. Met zijn brede glimlach en optimisme weet hij iedereen op te beuren en van elke avond een waar genot te maken. Een ambitieuze doorzetter met het hart op de juiste plaats, zo kennen wij bij Moeder Mastentop Lelleke. Ondanks zijn zware studie van burgerlijke ingenieur, weet deze vastberaden toogknaap telkens ruimte te maken voor zijn oh zo geliefde goudgele pretcilinders. Mede daarom heb ik mezelf kandidaat gesteld om de trotse peter van Lelleke te worden! Hij was dan ook vastberaden om zichzelf voor de volle 100% te geven voor de Mastentop en besloot in zijn eerste jaar als commilito op te komen als temmer. Na een zware strijd en enkele messteken in de rug van Dobby wist hij de meeste stemmen te halen en mag hij sindsdien door het leven gaan als temmer van de club. Hij heeft ons al ettelijke malen weten verbazen, maar Ik ben er zeker van dat we het laatste van hem nog niet gezien hebben!

Ik hef bij deze dus het glas op mijn petekind, clubgenoot maar vooral op Lelleke. Één van de mooiste personen die ooit mijn pad gekruist is! Prosit!

Dixit Die$el

Quaestor + Sportführer

Thomas Jacobs v. Bots

Studie: Toegepaste economische wetenschappen

Palmares: Quaestor (2020-2021), Sportführer (2020-2021)

Na lang twijfelen tussen verschillende clubs besloot Stihl, in het dagdagelijks leven beter bekend als Thomas Jacobs, om samen met zijn beste vrienden tot Moeder Mastentop toe te treden. Zijn 1ste jaar TEW had hij vlekkeloos afgerond en zocht voor meer uitdaging doorheen zijn academiejaar. Hij werd vooral afgeschrikt door de nieuwe schachtentemmer, namelijk August Jacobs (v. Lelleke) zijn neef. Stihl zetten zich hier redelijk snel overheen en kan nu volop genieten van elke clubavond.

Geen enkele feestavond gaat voorbij zonder zijn aanwezigheid, hij moet en zal overal bijzijn (ook al mist hij hierdoor al eens een mondeling examen). Dit probleem lost hij de volgende dag wel meteen weer op. Kateren kan deze man als de beste en dit levert veel mooie foto’s op voor de volgende dag.

Stihl, we hebben al heel veel mooie momenten meegemaakt in de 5 jaar dat we elkaar kennen en hopelijk gaan we er nog veel meer creëren in de komende jaren. Laat ons daar op drinken, schol!

Dixit Käni

Schachtentemmer

Iyaas Elhallouki v. Tjoef

Studie: Toegepaste economische wetenschappen

Palmares: Schachtentemmer (2020-2021)

Scriptor

Cantor

Daan Segers v. Käni

Studie: Handelswetenschappen

Palmares: Webmaster (2019-2020), Cantor (2020-2021)

Na al een jaartje samen te hebben geproefd van het Leuvense nachtleven besloten we ons te vervoegen bij ‘Moeder Mastentop’ om te bewijzen dat we waardige kempenzonen zijn. Deze keuze tilde zijn alcoholprobleem tot een hoger niveau om uiteindelijk te eindigen met geelzucht waarbij hij dezelfde kleur zal hebben als die felbegeerde bokken die hij naar binnen kapt als hij de sluis van zijn keelgat openzet.

Zoals een echte boemelaar het betaamt is er voor deze TEW’er geen tijd om te studeren tijdens zijn weken in Leuven, voornamelijk is hij bezig met kateren. Hiermee weet deze jongeman makkelijk een 40-uren week te vullen. Mocht hij hiervoor betaald worden had hij zijn studie al lang links laten liggen.

Bij een doop die ons bloed, zweet en tranen heeft gekost wist deze knaap zijn allerliefste medeschacht (ikzelf dus) zonder pardon de trap af te sturen op Antwerpen-Centraal, waarbij hij zich waarschijnlijk moest inhouden om niet te beginnen marcheren op ‘Erika’. Hier kwam dus zijn ware aard naar boven, niet zo verwonderlijk als je kijkt naar zijn Arisch uiterlijk. Samen met de gelijkenissen van Barbies partner Ken, werd Daan gedoopt tot Kän.

Dat we samen nog vele zatte (club)avonden mee mogen maken!

Dixit Kalzone

Zedenmeester

Cédric Sollie v. Mojojojo

Studie: Handelswetenschappen

Palmares: Sportführer (2019-2020), Zedenmeester (2020-2021)

Hier ziet u Cédric, een uniek schepsel in het ras der Mojojojo’s. Na een eerste jaar TEW kreeg hij door dat het studentenleven niet enkel draait om leren en drinken. Om de drievuldigheid te volmaken ontbreekt er natuurlijk kameraadschap. Dit leidde tot de geboorte van een jonge hoopvolle Mastentopper genaamd Mojojojo!

Het kan zijn dat de naam u verwart. Mojo-jojo, voor de vrienden Mojo, is zeker geen superschurk eerder het tegengestelde. De behaardheid ligt eerder wel in de lijn van het aapje. Dit is natuurlijk te verklaren door zijn grote sexappeal waarmee hij de vrouwtjes tevreden houdt. Met zijn kookkunsten zal dat namelijk niet lukken! Zonder pan op kot jojoot hij van klasse restaurants naar opwarmmaaltijden.

Het jojo-effect is hem niet onbekend, echter heeft hij er zijn eigen definitie aan gegeven. Dit laat hij dan wel eens merken in zijn nachtelijke parades. Soms hangt een jojo nu eenmaal hoog, de andere keer laag. Al vanaf de eerste keer dat ik hem zag probeerde hij zich te profileren en al nu en dan lukte dit beter dan anders. Nog geen jaar gehad en toch al een boek vol avonturen. Dit is zeker nog niet het laatste hoofdstuk!

Cédric is een bovenste beste kerel, apetrots dat jij mijn medeschacht bent! Prosit Mojojojo!

Dixit Boni

Webmaster

Gert-Jan Goossens v. Boni

Studie: Informatica

Palmares: Scriptor (2019-2020), Webmaster (2020-2021)

Den Boni, Gertje Goossens, kwam zonder echte kompaan aan op de schachtenwerving van onze club. Al snel wisten we de link met Moeder Mastentop. Hij bedrijft de liefde met de zus van onze pro-senior Barak. Na onze kennismaking werd al snel duidelijk dat deze jonge knaap – die tevens informatica studeert – meer dan alleen een grote glimlach in huis heeft. Hij bewees die avond al dat stevig zuipen ook gevolgen met zich meebrengt en werd dan ook op een roerloze manier aangetroffen voor de deur van ’t Adtje.

Schachten – en misschien ook commilitones – kennen Boni vooral als iemand met een maaginhoud zo groot als de vier magen van een koe. Deze knappe gast kan namelijk zo veel in zijn maag krijgen dat dit op ‘den Bierkoning’ tot ware verstomming leed. Ook hier werd duidelijk dat bij Boni het lichtje soms snel en uit het niets uit kan gaan, waarbij zijn geliefde peter Basco hem naar zijn bedje kan dragen.

Boni is Boni niet zonder een goeie bus ketchup die hij liefst van al gewoon overal op doet. “Alles smaakt toch veel beter met ketchup op?”. Deze bus ketchup heeft hij liefst van het huismerk van de Colruyt, en liefst alles eigenlijk, vandaar zijn clubnaam Boni.

Op nog een hele mooie tijd bij de club van ons hart!

Dixit Bots