Het Praesidium

 

Senior

Ward Revyn v. Donkie

Studie: Toegepaste Economische Wetenschappen

Palmares: Senior (2018-2019)

Donkie is een waardig Leuvense student in hart en nieren, waarbij de lever zeker niet te vergeten valt. Als verdediger van de ruitersport binnen de club kunnen we Donkie ook wel omschrijven als ridder van de nacht. Mocht hij ooit afwezig zijn op een clubavond dan zal hij wel ergens in verre oorden op zijn paard aan het racen zijn. Het is daar waar Donkie de lijn trekt, voor niets meer of minder zou hij een avond aan hem voorbij laten lopen.

Het is hij die menig Mastentopper aanspoort om ‘er ene te gaan drinken’ of ‘terrasje doen?’ Als vierdejaars in de schoonste club op aard kan deze jongeheer zich slechts nog flarden herinneren van zijn schachtenjaar en mag Donkie zich nu tot ancien benoemen. Echter is stiptheid niet zijn sterkste punt, en de zedenmeester op clubavonden niet zijn beste vriend. Het is dan ook vaak Karma die de teugels moet overnemen als de vestimentaire ronde passeert of als het 5 na 12 is. Al is het met of zonder lint, met of zonder polo, Donkie is de man die het gas doen branden kan. Het enthousiasme straalt van zijn gezicht als we het café verlaten om onze dansbenen boven te halen. Het is dan ook hij die het voortouw neemt om de keet open te trekken en het feest in gang te blazen. Zijn eigen move is intussen in heel Leuven bekend: borst vooruit, supinerende handformatie en maar rollen met die schouders.

Het gerucht gaat rond dat deze knaap grootse plannen heeft voor het volgende academiejaar. Ja, u hoort het goed: volgend jaar gaat Donkie als vijfdejaars Volgende achterna als één van de oudste actief leden binnen de Mastentop. Ambities voor het brede lint? Wie weet.

We hebben al samen vele mooie avonden mogen beleven, en ik hoop dat er nog vele zullen volgen!

Dixit Malaat

 

Vice-senior

Thomas Sannen v. Hodini

Studie: Geneeskunde

Palmares: Vice-senior (2018-2019)

Na in  zijn eerste jaar Geneeskunde onderscheiding gehaald te hebben, besloot Thomas Sannen uit Kasterlee om het niveau van zijn studententijd wat op te krikken. Daarom voegde hij zich bij de schoonste club op aarde, Moeder Mastentop, waar hij werd omgedoopt tot Hodini.

Neen, noch is goochelen voor deze knappe gast weggelegd, noch heeft hij geluk met de kaarten, zoals hij zo mooi heeft gedemonstreerd op de vriendjescantus.

Neen, het nachtleven, daar is hij voor weggelegd. Feesten tot het ochtendgloren is voor deze charmante jongeman dan ook niet onbekend. Alle cafés, alle fakbars, alle fuifzalen gaat hij af als er maar drank, muziek en vrouwen aanwezig zijn. De beentjes losschudden op de dansvloer en harten veroveren kan hij dan ook als geen ander. En nu en dan houdt hij ervan om alleen op avontuur te gaan en dan zijn we hem weer kwijt, god weet wat hij dan allemaal doet, maar hij komt altijd weer goed terecht.

Ik hef het glas op u, Hodini, mijn medeschacht, op u gouden karakter en op de club. Opdat we nog veel mooie momenten met u kunnen beleven!

Dixit Blitz

 

Pro-senior

Michiel Van den Heuvel v. Barak

Studie: Toegepaste economische wetenschappen

Palmares: Scriptor (2015-2016), Vice-senior (2016-2017), Senior (2017-2018), Pro-senior (2018-2019)

Michiel zijn verhaal begint circa 5 jaar geleden toen hij als jong en naïef eerstejaartje naar Leuven kwam om zijn hopen en dromen als gemotiveerde TEW-student te vervullen. Nog geen dag later ondervond hij al echter dat het Leuvense studentenleven meer te bieden had dan monotone lessen en verwaarloosbare deadlines en zo begon zijn avontuur in het fabel-en sprookjesachtige nachtleven van Leuven. Lange dagen en korte nachten veranderde al heel snel naar korte dagen en lange nachten, wat op zijn beurt escaleerde naar de kans dat hij daglicht zou zien even groot was als om de aurora borealis te zien. Na een jaar door Leuven van fakbar tot fakbar te strompelen als consumerend lichtgewicht, nam hij de wijze beslissing om zich af te scheiden van de niet-patriciërs en zo in de leer te gaan bij een van Leuvens grootste huizen, Moeder Mastentop, niets zou meer hetzelfde zijn voor deze vastberaden toogknaap. Na maanden lever-en mentaalafbrekende beproevingen te hebben doorstaan werd Michiel Rita L Van den Heuvel herboren als Barak, vernoemd naar de Baraque Michel, zijn 2e favoriete heuvel na de venusheuvel. Innovateur als hij is, verzon hij kort daarna zijn eigen drankritueel, ‘het vandenheuveltje’, waarbij hij zich namelijk figuurlijk en af en toe letterlijk den heuvel afdrinkt.

Zijn liefde voor ons Mama Mastentop was ondertussen al groter geworden dan zijn onbedwingbare passie voor Vlaamse tv-shows en luide carnavals liederen, zodat hij besloot in zijn eerste jaar als praesidiumlid elke avond als scriptor een verslag te schrijven van de clubavond die hopelijk later verfilmd en vertolkd zouden worden door zijn held en voorbeeld Markske van de kampioenen. In zijn 3e jaar bij de Mastentop mocht hij het vakske van vice-senior afvinken, in deze functie liet hij meteen zien dat hij organisatorisch niet te evenaren was en het bewijs hiervan vind je terug in het ongelooflijke succes van het Gala der Kempen anno 2017.

“Van men deur” is een van Barak zijn favoriete uitspraken, die reeds heel de Mastentop al heeft overgenomen, wat erop duidt dat ge niet met onnodig gezever of Beklachig gedrag bij hem moet komen aankloppen. Naast het clubleven vertoeft Barak zich ook in het zuipersleven van Merksplas, waaruit ik enkel kan concluderen dat er niet al te veel gerstenat komt bij kijken, zeker als ge naar een van zijn voorgangers en dorpsgenoten Suzy kijkt.

Barak dacht het studentenleven te eindingen met een knal en werd zo gekroond als Senior 2017-2018 van onze mooie Moeder Mastentop, wat betekent dat hij, tot in tegenstelling van zijn relatie, DE broek draagt in de Mastentop, een palmares om u tegen te zeggen weliswaar.  Zoals elke senior voor hem pakt Barak het seniorschap op zijn manier aan, wat hij tot nu toe al fantastisch heeft gedaan, het enige waar alle senioren tot nu toe al heel consequent in zijn geweest, met uitzondering van Baby zijn vroegtijde kaalheid, is die enorme vetkuif.

Het is me een grote eer om Michiel van mijn eerste studentenjaar mijn vriend te mogen noemen, een nog grotere eer om 2 jaar later Barak mijn clubgenoot te mogen noemen en de grootste eer om hem in mijn laatste weken als student mijn senior te mogen noemen. Prosit Senior!!!

Dixit Karma

 

Quaestor

Stef Jochems v. Brutus

Studie: Burgerlijk ingenieur

Palmares: Quaestor (2018-2019)

‘Tu quoque, Brute, fili mi!’ De laatste woorden die Caesar ooit over zijn lippen heeft gekregen, waarna hij het loodje legde. Laat ons hopen dat Brutus’ peter, Marsell, niet het zelfde zal overkomen, want Brutus gaat voor niemand aan de kant. Deze uit de kluiten gewassen jongeheer draagt de kleuren van zijn club met trots, en laat dit ook iedere clubavond gelden.

Vorig jaar, eind tweede semester heeft deze betonboer onze commilitonesgroep vervoegd. Echter vallen hier nog niet veel wilde verhalen over te vertellen, aangezien Brutus de Mastentop heeft omgeruild voor de prachtige deernes van Zweden, win-win me dunkt. Desalnietemin horen we verhalen overwaaien van het verre Scandinavië waar een zeker Bruut het uitgaansleven onveilig maakt en waar de moeders vol angst thuis zitten of hun dochters nog wel vroom en kuis thuis aankomen. Laat ons ‘en öl’ drinken op onze Zweedse broeder brutus.

Dixit Donkie

 

Schachtentemmer

August Jacobs v. Lelleke

Studie: Burgerlijk Ingenieur

Palmares: Schachtentemmer (2018-2019)

August Jacobs zegt u waarschijnlijk niet veel, maar deze Kempische blogger uit Westerlo heeft al heel wat naam en faam opgestreken met zijn blog ‘justgust’. Dit jaar besloot hij de rangen van de Mastentop te versterken en sindsdien heeft hij de naam Beklach bekomen. Deze knaap gaat met een lach door het leven en zijn voorlopig enige geliefde is het gerstenat. Het prominente ego van deze blogger komt af en toe naar boven en dan mag temmer Marsell hem, tot het grote genoegen van heel de corona, met de voetjes op de grond zetten. Ondertussen is hij ontgroend met de nieuwe clubnaam ‘Lelleke’, dit vanwege de schitterende oorring die hij als ontgroeningsopdracht liet steken in zijn oorlel en enkel om die reden.

Na enkele goudgele pretcilinders weet hij elke avond zijn grenzen te verleggen. Soms net iets the enthousiast wat maakt dat het spreekwoord ‘De politie, uw vriend’ niet langer van toepassing is. Dat Lelleke al zijn hele leven bij de scouts zit, is te merken aan zijn voorkeur voor spelletjes in leuk gezelschap zoals superraket, (auto)dreef en bokbok.

Naast zijn voltijds beroep, namelijk kateren, studeert deze intelligente kerel ook nog Burgerlijk. Bovendien kan je altijd op hem rekenen en heeft hij een ontzettend doorzettingsvermogen. Ambitieus als hij is, wens ik hem ook alle successen toe binnen Mastentop en in het leven.

Al 5 jaar genieten we samen van het gersenat. Ik denk dat Lelleke zich nog niet volledig heeft kunnen tonen, maar dat hij een meerwaarde is voor de club, daar bestaat geen twijfel over. Met alle trots kan ik hem dan ook een mede-schacht noemen.

Dat we nog vele prachtige clubavonden mogen beleven Lelleke!

Dixit Hodini

 

Scriptor

Jonas Vervloet v. Garnaal

Studie: Burgerlijk ingenieur

Palmares: Scriptor (2018-2019)

Wie is dat toch, die fiere Vlaamse zoon, die zich laat doorlichten te Leuven. Die adonis waarvan de heroïsche verhalen tot aan de dijk van de nieuwe kaai in het hartje van de Kempen aanspoelen en via de smalle grachtjes door de mooie boerse velden naar zijn geboortedorp afdrijven. Ik hoor het u al zeggen: ‘toch weer geen van Merksplas’? Toch wel! En wat voor ene! In de formele kanten van het leven gaat deze jonge heer als Jonas Vervloet door het leven.

Maar bij maten makkers en Stella wordt hij verheven tot Garnaal! En ik hoor het u al denken: ‘Heeft dat iets te maken met…’ Nee dat heeft niks te maken met zijn kleinen teen! Aangezien wij niet kijken naar het uiterlijk, maar naar karakter en passie! En dat is nu net het beste aan de Garnaal.

U zal hem niet vaak over iedereen heen horen brullen of met de nieuwste modetrends zien aankomen en een nieuw snitje moet u al helemaal niet verwachten. Maar wat eronder dat uiterlijk verborgen zit, is een regelrechte topkerel. U zal hem af en toe moeten zoeken, maar hij is er altijd bij. Hij zal af en toe zijn sleutels eens aan een onbekende dame geven en dan weglopen, maar hij zal altijd een slaapplek vinden. U zal hem geld geven voor een pintje en dat zal hij ooit wel is vergeten te gaan halen, maar hij zal dat altijd rechtzetten!

Slimme gast, goeie kerel, bekwaam lid en vooral ne puike vriend!

De Mastentop met de Garnaal, das Geniete!

Dixit Werner

 

Cantor

Maxime Thienpont v. Malaat

Studie: Geneeskunde

Palmares: Scriptor (2017-2018), Cantor (2018-2019)

Een goedlachse geneeskunde-student, een goede vriend, iemand met het ‘clubhart’ op de juiste plaats en een scheppend kunstenaar  van clubverslagen die legendarisch mastentopavonden tot in de puntjes beschrijven. Ik heb het hier natuurlijk over Malaat op een doordeweekse dag ook wel bekend als Maxime Thienpont.

Het verhaal van Malaat begon vorig jaar toen hij de geweldige ingeving kreeg om op de eerste dinsdag van vorig acedemiejaar een kijkje te komen nemen op de werving van moeders mooiste. Snel bleek echter al dat ‘Maxime’ of  beter gezegd Cloud uit het goede houd gesneden was en  uitblonk wegens zijn aanwezigheden en zijn voor een schacht toch wel behoorlijk organisatorisch vermogen. Zijn schachtennaam ‘Cloud’ bekwam hij  overigens niet allerminst door zijn indrukwekkende gestalte waardoor hij als het ware steevast met zijn hoofd in wolken zweefde.

Toen het einde van zijn schachtenjaar naderde, op het moment dat hij reeds menig mastentopproef ( met glans) doorstaan had, beantwoordde hij de meest zware opdrachten echter steeds meer en meer met de voor hem kenmerkende woorden: “Ma laat…”. Dat deze woorden hem nog enige tijd zouden achtervolgen stond reeds in de sterren geschreven en zo kreeg hij in zijn ‘overgang van jongen naar man’  ook deze woorden als naam toegewezen.

Ik sprak al over zijn enthousiasme en liefde voor de club. Een goed voorbeeld hiervan is de kiescantus van vorig jaar waar hij menig commilito verraste door direct na zijn schachtenjaar te hengelen naar het leiderschap van de club en dit eervol verloor van onze huidige senior ‘barak’.  Later nam hij zijn terechte plaatsje in het presidium in door zich kandidaat te stellen als ‘vervangende’ scriptor  voor onze intussen van de ‘KUL’-gesmeten Basco.  Hij vervult deze rol sindsdien met glans.

Ik zou het glas willen heffen op ‘ne crème van ne gast’, iemand met hart op de juiste plaats en bovenal een goede vriend. Prosit Malaat.

Dixit Krep

 

Zedenmeester

Jannes Quatacker v. Tarzan

Studie: Vergelijkende en internationale politiek

Palmares: Sportführer (2016-2017), Sportführer (2017-2018), Zedenmeester (2018-2019)

Hoewel de sterveling hem kent als Jannes, gaat deze koorknaap bij de Mastentop en bij uitbreiding Leuven door het leven als Tarzan. Half gorilla, half God zwiert hij zich meerdere keren per week via zijn lianen naar het middelpunt van de Leuvense jungle ook wel gekend als T’Adje. Zoals Tarzan( die van de film) zich ontwikkelde van kind tot leider van de jungle ontpopte deze Kempenzoon zich tot een alom gerespecteerd Mastentopper. Eloquent als hij is kan je er zeker van zijn dat Tarzan clubavond op clubavond zijn aandeel zal hebben in het plezier en de avonturen die we meemaken; nuchter een (bijna toch) normale mens, eens in hogere sferen een gorilla met dewelke we allemaal al plat hebben gelegen van het lachen. Als we aan Tarzan denken dan denken we aan een atletisch gebouwd persoon van wie menig vrouwvolk het warm krijgt, ook deze parallel kan zonder problemen worden doorgetrokken.

Deze atletische lichaamsbouw komt ook terug in zijn ambities binnen de mastentop, niemand is meer geknipt voor een functie als sportfürher dan onze Tarzan. Een rol die hij na vorig academiejaar ook dit academiejaar met enige vertraging weer vervult. Met 2 mandaten als sportfürher wil hij mastentop ook sportief op de kaart zetten in Leuven. Fashionista als hij is zal hij ons dit jaar eindelijk sportief laten schitteren in tenues in onze alom geliefde clubkleuren.

Tarzan, jammer dat ik dit jaar niet van je gezelschap kan genieten maar ik ben ervan overtuigd dat je het dankzij je enthousiasme gecombineerd met je pragmatisme nog ver zal brengen in je leven! Het ga je goed man! Prosit senior, prosit Tarzan,….

Dixit Brutus

 

Sportführer

Daan Daniëls v. Dobby

Studie: Industrieel ingenieur

Palmares: Cantor (2017-2018), Cantor (2018-2019)

Daan Daniëls, wat ne gast.

In het begin van vorig jaar stond er een klein, lelijk ventje aan ons deur dat wel eens wou proeven van het clubleven. Na korte inspectie van zijn identiteitskaart gaven we hem een kans om een van de felbegeerde nieuwe lintjes van Moeder Mastentop te bemachtigen. En al maar goed! Daan greep deze kans met twee handen en wist iedereen al snel te overtuigen van zijn wilskracht en toewijding.

Onder nauw toezicht van een immer bekwame peter groeide dit lelijk, klein ventje uit tot een van de meest belovende Mastentoppers van zijn generatie, Dobby genaamd. Hij werd dit jaar al cantor en binnenkort ongetwijfeld nog veel meer. Lelijk en klein zal hij jammer genoeg waarschijnlijk altijd blijven, maar laat u niet misleiden door zijn uiterlijk. In de kleinste potjes bewaart men immers de beste zalf.

Met het hart op de juiste plaats en de pint in de hand belichaamt Dobby wat het is om Mastentopper te zijn. Blij dat jij in mijn team zit.

Dixit Sekont

 

Webmaster

Basco v. Michiel Schoenmaeckers

Studie: Geneeskunde

Palmares: Webmaster (2018-2019)

In het clubleven gelden er slechts drie vuistregels: Consumeren, profileren en met cash (van de papa) betalen want dat maakt meer indruk. Waar de rest van de club zich dagelijks te goed doet aan het verorberen van glazen boterhammen wilde één nietig knaapje zich in zijn schachtenjaar onderscheiden van de rest. Grote hoeveelheden drinken kon hij niet, dus besloot hij maar een volledige flacon tabasco door zijn stalen strot te rammen. Die blik van intense spijt, heet geblaas en zweetparels op het voorhoofd vergeet ik nooit meer. Ziehier de geboorte van ons aller vriend, Basco.

Als neocommillito/ gelegenheidsschacht wilde Basco op de kiescantus meteen zijn ambities kracht bijzetten, met succes. Als scriptor schiep hij torenhoge verwachtingen.   Deze toren ging echter al even hard aan het wankelen als zijn toekomst aan de KUL nadat hij zijn schoolresultaten ontving in augustus.  We hoorden hem nog roepen ‘’Het is allemaal de schuld van Luc Sels!”, en hij vertrok naar de VUB. Sindsdien focust deze jongen zich plichtsgetrouw vooral op zijn studies geneeskunde zodat hij later vakkundig magen kan leegpompen van de volgende generaties Mastentoppers.

Basco is een graag geziene jongen en heeft een vlotte babbel binnen het clubleven. Toch heeft hij het moeilijk om deze lijn door te trekken naar het andere geslacht. Dit resulteerde in jarenlange, koude, eenzame nachten, bedplaspraktijken en wat awkward gestaar.

Maar als er één ding is wat ik moet onthouden van Michiel Schoenmaeckers, dan is het wel dat het een jongen is met het hart op de juiste plaats en de beste intenties voor zowel zijn omgeving als de club. Iemand die nog even zal blijven verschijnen in het Leuvense studentenleven.

Dixit Marsell