Schachten

Andreas Van Torhout v. Maistro

Studie: /

Palmares: Schacht (2021-2022)

Ondanks de oudste te zijn binnen de Mastentop lijkt maistro nog niet van plan zich binnenkort te vervoegen bij de oud-leden. Hij vertoeft zich namelijks zeswekelijks op en af de boot maar zijn vrije tijd spendeert hij nog steeds het liefst onder mede mastentoppers. Afscheid nemen van de Mastentop blijkt geen makkelijke taak.

Als we heel eerlijk zijn kunnen wij ook geen afscheid nemen van Maistro. Zijn positiviteit is een meerwaarde voor elke clubavond. Zelfs terwijl hij gedoopt werd met één van de lastigste schachten die ik in tijden heb gezien verdween die besmetbare glimlach niet.

Maistro wordt binnen de Mastentop ook wel eens de eeuwige schacht genoemd. Hij nadert nu zijn mijlpaal van twee jaar als schacht. Dat hij het verdient om ontgroend te worden is geen twijfel over alleen weet hij zijn agenda maar niet synchroon te krijgen met die van de club. Deze gouden kerel besloot namelijk afgelopen jaar de studies stop te zetten en het werkleven in te duiken. Begrijpelijke zet aangezien de spaarrekening al goed leeggeplunderd was.

Spijtig genoeg ben ik geen schachtentemmer meer om u het te laten doorstaan maar hopelijk op een spoedige ontgroening, prosit!

Dixit,
Pluk

Raf Carpentier v. Burpee

Studie: Burgelijk Ingenieur

Ik heb het geluk gekregen om de enige echte Rafke tafke of beter bekend als Burpee te mogen introduceren aan jullie. Deze rasechte burgie verzet glazen boterhammen alsof ze er met de paplepel werden ingeschoven. Kenmerkend aan deze Kempische zoon is zijn boertalent. Elke keer dat hij een glas Leuvens goud door zijn keelsluizen laat vloeien, moet en zal heel Leuven het gehoord hebben. De decibels die dan uit zijn keel komen hebben al menig aardbeving veroorzaakt. De laatste keer konden we een meting vaststellen van 4,2 op de schaal van Richter. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond.

 Zoals elke sterveling heeft ook Burpee zijn gebreken. Zo horen wij gemiddeld 5 keer per clubavond: “Mannen, kga efkes pissen.” Met een blaas kleiner dan het volume van 3 pinten is Burpee echt wel een trouwe klant van elk Leuvens toilet. Ondanks zijn lengte moet Burpee voor niemand onder doen. Zo legde hij onlangs zonder al te veel problemen onze almachtige temmer Wipper te slapen op de grond van de HDR bij een potje worstelen. Oppassen is dus de boodschap!

Burpee, we zijn samen begonnen aan dit Mastentop-avontuur. Tot nu toe was het al een waar genoegen om dit te mogen meemaken. We maken er nog schone jaren van!

Dixit Ullema

Quinten Hendrickx v. Ullema

Studie: Rechten

Quinten is een schacht om U tegen te zeggen ’t is te zeggen U(llema).

“Prosit temmer prosit corona, ulle ma”: met deze woorden werd Ullema geboren, het zijn woorden die bij Quinten hoe later op de avond hoe meer voorkomen. Deze schacht is alleszins niet op zijn mondje gevallen, ik durf zelfs zeggen dat we hier met het grootste bakkes in het Leuvense nachtleven te maken hebben. Niemand die veilig is voor zijn uitspraken, tegen dat hij Leuven heeft verlaten zal er waarschijnlijk geen student zijn die niet door Ullema is uitgejouwd. Maar ’t zijn niet enkel straffe uitspraken dat deze schacht kan doen, tuffen kan hij ook gelijk geen ander, zo wist hij toch wel de toorn van de temmer op zich te krijgen door op die zijn broek te tuffen.

Als ik over Ullema spreek kan ik niet anders dan het te hebben over zijn haarlijn, of toch tenminste wat er van overblijft, deze trekt zich namelijk sneller terug dan een groep studenten die hij aan het uitkafferen is. Mocht de luchthaven van Antwerpen dan toch verdwijnen moeten ze niet treuren, ik ben zeker dat ze nog wel plaats vinden op het voorhoofd van Ullema. 

Een rem zit er ook niet op deze jonge kerel, eenmaal hij de nacht in gaat is er geen manier hem tegen te houden, al ligt hij om tien uur bijna slapend op de tafel, toch zal je hem een paar uur later vrolijk zien dansen in de Rumba. Uit mijn half jaar ervaring met Ullema weet ik u ook te vertellen dat hij niet bepaald vies is van een blik Gordon, wanneer gevraagd een stuntje te doen trok deze bierkenner zowaar twee blikken naar boven om ze binnen te trekken, knap!

Toch moet ik deze woorden nog kwijt over deze jonge schacht, Ullema, ge moogt dan een groot bakkes hebben, maar uw hart voor de Mastentop en allen daarin blijkt even groot. Ik ken weinigen die zo zonder pardon en trots door het leven gaan, dat het u gegund is. Ge staat open voor uw medeschachten en nieuwe feuten, ge hebt geen schik van hen terecht te wijzen en te zeggen waar het op staat.

Ik kan dan ook niet anders dan afsluiten met de volgende woorden: Prosit Quinten! ulle ma jom!

Dixit Wallace

Rienk Vanmechelen v. Gladanus

Studie: Rechten

Onze goede vriend gladanus, beter gekend als Rienk, is een echte casanova. Na 19 jaar in Merksplas te rotten heeft hij toch maar eens besloten het mooie studentenleven in Leuven te verkennen. Met zijn haartjes naar achter gelijk een echte gladde paling, strakste broekske aan en hemdje met twee knopkes open, trotseert hij elk vrouwtje.

Rienkske neemt niet alleen de vrouwtjes van Leuven mee naar huis, maar wordt nu en dan ook wel eens meegenomen door een dame. Als het een ferme juffrouw is vindt hij dat heel fijn. Als het daarentegen geen goeie mokkel is, is Gladanus te galant om weg te gaan. (Zegt em zelf)

Misschien geen slecht idee om deze prachtige, sappige en charmante clubnaam uit te leggen. Mister Gladanus wist voor zijn zuipstunt zijn gat te branden terwijl hij een velleke deed met een fles jenever in een borat pak. Het gedeelte ‘glad’ komt natuurlijk van zijn prachtige haardos die altijd piekfijn naar achter gekamd is.

Onze mooie rienk mist geen enkele avond in het schone nachtleven van Leuven en doet nog tegelijk rechten ook. Eens zien hoe lang het duurt voor hij in de grotten van de UCLL belandt. Hij is in ieder geval aan een hoog tempo die laatste hersencellen vernietigen. Zo hebben we het graag Rienkske.

Hoewel hij gemakkelijk een vrouwtje verslindt is deze knaap iets minder succesvol in het nuttigen van pretcilinders. De toiletten in Leuven kijken vol angst wanneer Gladanus voor de 5de keer op nen avond komt aangelopen. Een medeschacht wist mij uit ervaring te vertellen dat dat de gewoonte is bij de mannen van de rechten.

Naast dit alles is Gladanus een heerlijke mens, waarmee ge altijd het daglicht ziet aan het einde van een goei avondje pinten taffen. Een avondje in den HDR zonder ons rienkske tienkske is als een frietje zonder mayonaise of gelijk de Maistro zonder chlamydia. Gladanus en ik hebben al veel schone avondjes samen doorgebracht en dankzij de Mastentop zullen er zo nog veel komen.

Op het heerlijke gerstenat!

Dixit Burpee

Feuten

Robbe Laurijssen

Studie: Industrieel Ingenieur

Robbe, allereerst ne plezantere medefeut had ik mij niet kunnen voorstellen. Wie denkt dat in de vestiaire staan saai is, moet er maar eens met Robbe staan, nog nooit zoveel meiskes gezien die hun kleren wouden afgeven. Ge moogt dan niet zo breed zijn als mij, maar die poezekes van uw kot lijken er toch niet aan te kunnen weerstaan! 

Na het zware jaar in industrieel ingenieur chemie, heeft onze Robbe dit jaar toch besloten om een tandje bij te steken zodat hij zich naast zijn studies nog kon focussen op het worden van een ware Mastentopper, nu de mama dit toegelaten heeft is het te hopen dat de punten niet zo vallen als hij van de trappen in de pop club. De villa met u afsluiten is toch een hele ervaring, want voor de mensen die Robbe niet kennen, hij heeft een kort lontje, letterlijk en figuurlijk. Dit figuurlijke deel merk je dan ook vast en zeker in de late uren wanneer hij tegen iedere onbekende zijn graaf bakkes opentrekt, van een knokpartij is hij dan ook zeker en vast niet vies, al heeft hij hier zijn broers niet om een handje bij te steken.

 Ik denk toch dat we kunnen concluderen dat je de beir van Turnhout zijt, wat niet onlogisch is als je de genen van de Wipper in ouw hebt. Ik hoop op nog vele plezante coacts waar we weer lekker kunnen zwijnen en de Mastentop op de kaart kunnen zetten, op nog vele jaren, prosit!!!

Dixit,

PJ

Pieter-Jan (PJ) Maes

Studie: Rechten

Ontmoet Pieter Jan Maes een stadskakker uit beveren, beter bekend als PJ. Hij is dan misschien geen echte Kempenaar, maar het enthousiasme om zich aan het mooie moederschap Mastentop te wagen was te groot. Niet getreurd, vanaf dat deze jongeman enkele gouden cilinders binnen heeft kan hij zich toch ferm gedragen als nen boer uit de Kempen. PJ studeert rechten. Al zou je dit niet zeggen als je hem ziet. Een verwildert kapsel, oversized truien en een loopje gelijk ne loempen beer zijn niet de kenmerken van een rechtenstudent. Als de PJ evenveel hersencellen zou hebben als haren op zijn borst zou hij een pak verder staan in zijn studie.

PJ is met zijn 1 meter en de volle 20 centimeter extra de meest luidruchtigste kabouter van Leuven. Moest hij nu 30 centimeter groter zijn kon hij ook eens een schoon grietje op zijn palmares zetten. Het verleden heeft tot nu toe toch al anders bewezen. Hij is ook zeker niet vies van medeschachten hun kotgenoten, zeker niet als deze al een vriendje heeft.

PJ is op een avond uit vaak “the last man standing”. Al meerdere keren de Villa mee afgesloten. Geregeld de laatste kapsalon van de avond besteld op de oude. Om vervolgens ladderzat, luidkeels heel leuven wakker roepend, naar zijn kot te dwalen. Je kan dus concluderen dat deze kerel zorgt voor ambiance en je zal vaak terugkomen met een parel van een verhaal.

Dames (ook de knappe) laat deze jonge gast niet schieten, want humor heeft hij meer dan genoeg. Ik ken de PJ nu een maand maar dat is genoeg om te zien dat hij ne zalige gast is. Ik ben er van overtuigd dat hij binnen dit en 6 jaar zijn diploma in ontvangst zal kunnen nemen. Dit moment zal een groot gemis zijn in het Leuvense nachtleven.

PROSIT!!

Dixit,
Robbe